El Bressol B&B disposa de 10 places repartides en quatre habitacions: dues dobles, una doble amb llits individuals i una de familiar.

SANT EUDALD
Habitació familiar. Capacitat per a quatre persones.


Patró de Ripoll. Festa major de Sant Eudald: 11 de maig.
Monjo i sacerdot. Nomenat patró de Ripoll des de l’any 1004, després que, tot passejant les seves relíquies en processó, comencés a ploure abundantment acabant amb una greu sequera. Per això per la festa major de Ripoll, al voltant de l’11 de maig, dia de Sant Eudald, tothom espera la caiguda d’algun ruixat.

Les restes del sant descansaven en una capella que hi havia a la plaça on es troba ubicat aquest establiment i de la qual es pot veure la silueta dibuixada a la mateixa plaça. La capella fou enderrocada l’any 1936 i les relíquies del sant es van traslladar al monestir de Santa Maria de Ripoll.

EL GALL
Habitació doble.


Símbol de la vila, present en el seu escut.
El Gall és el símbol de la vila, present en el seu escut. Diu la llegenda que fa molts i molts anys, una pagesa es dirigia al mercat d’aquest poble, que encara no tenia nom, a vendre polls. La càrrega pesava tant que va decidir fer-los caminar. Tots marxaven eixerits menys un de menut que sempre quedava enrere, i la pagesa, tocant-lo amb la canyeta que portava, li deia: “arri, poll”, “arri, poll”. Quan la dona feia el camí amb l’aviram va passar un home que li va demanar: “On aneu mestressa?”. La pagesa, que era sorda, no va sentir-lo i com que el poll petit tornava a quedar-se enrere repetia “arri, poll”. L’home va entendre “a Ripoll” i, com que que era foraster i no sabia que el poble no tingués nom, un dia que parlava amb uns companys que volien anar-hi va dir que anava a Ripoll. I així varen aprendre el nom, el van ensenyar a d’altres, aquests a uns altres i així es va escampar fins que el nom va quedar definitiu
.

ENTRERIUS
Habitació doble amb llits individuals.


Ripoll es situa a les ribes de l’aiguabarreig del Ter i el Freser.
Ripoll es troba situat a les ribes de l’aiguabarreig de dos rius, el Ter i el Freser, que neixen a la pròpia comarca del Ripollès, a Ulldeter, a Setcases (Vall de Camprodon) i als Pics del Freser i de Bastiments (Vall de Ribes). El Freser és l’afluent més important del Ter i és a la població de Ripoll on s’uneixen els dos rius i agafen el nom del Ter. Ambdós cursos fluvials han acollit importants colònies tèxtils, un sector pràcticament inexistent a la comarca. La confluència dels dos rius i el Gall són els símbols que apareixen a l’escut de Ripoll.

PORTALADA
Habitació doble.


Una bíblia de pedra única a tot el món.
La joia del romànic, única a tot el món i candidata a ser proclamada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Data de mitjan segle XII i se la coneix com la Bíblia de pedra. El seu arc de triomf de pedra de gres local conté escenes bíbliques i motius vegetals i geomètrics, que conformen un programa iconogràfic ric i complex, concebut molt probablement dins la pròpia comunitat de benedictins ripollesos.

Més informació: www.monestirderipoll.cat/la-portada/